Veel fun met Fun Forest in het Kralingse Bos


Op pad met de Rotterdampas.

funforest1Altijd al eens als Tarzan door het bos willen slingeren? In het Fun Forest in het Kralingse Bos kunt u letterlijk de boom in. Met de Rotterdampas krijgt u nog de hele maand augustus 25% korting.

Bij de ingang zit een groepje mensen in een echte klimuitrusting, met helm, te wachten op een instructeur. Sommigen zien een beetje bleek. Niet zo gek, want na de serieuze veiligheidsinstructie, wacht het klimpark waar je tot op 15 meter hoogte kunt klimmen en klauteren.

Meteen om elf uur lopen de eerste klimmers de trap van het eerste parcours op. Een jong stel klimt voortvarend naar boven. Zij gaat voorop en neemt duidelijk voorzichtig het wiebelende loopbruggetje. Daarna volgt de ene uitdaging na de andere. Touwen, laddertjes, tokkelbanen en zelfs een klimmuurtje waar je overheen moet om verder te kunnen door de boomtoppen. Onderaan het tweede parcours vertelt Jacqueline uit Nijmegen ‘Ja, het is hartstikke leuk! Ik vond het vooraf wel een beetje eng. Maar als je eenmaal merkt dat je heel goed vastzit en echt niet kunt vallen, gaat het veel makkelijker’. En even later gaat ze met een  uitgelaten ‘joehoe’ via de tokkelbaan van boom naar boom.

Veiligheid voorop
‘We nemen de veiligheidsinstructie erg serieus’ vertelt Lynn Kamphuis, marketingmanager van Fun Forest. ‘We hebben een dubbele zekering met een katrol én een CoudouPro karabijnhaak. En tijdens de instructie leert iedereen hoe je daarmee om moet gaan.

Vader en zoon, Erik en Martijn uit Gorinchem, zijn al voor de derde keer in Fun Forest. Martijn wil wel héél even vertellen hoe leuk hij ’t vindt. ‘Ik ben hier al met mijn eigen verjaardagsfeestje geweest en een keer met een vriendinnetje en nu weer met m’n vader. Nee, ik vind het helemaal niet eng. Het is juist superleuk en spannend. Kom pap, nu gaan we weer verder.’ En weg is hij weer. Erik gaat voorop, dan kan hij foto’s maken van z’n zoon op de wiebelbruggetjes.

25% Korting
Fun Forest ligt aan de Kralingse Plas. Er zijn vijf verschillende klimparcoursen. Met de Rotterdampas krijg je tot 1 september 25% korting op je klimkaart. Fun forest is open van maart tot november. ‘Apen’ die ‘s morgens tussen 11 en 12 uur komen in de zomervakantie (t/m 31 augustus), mogen de hele dag door klimmen!

Met de Rotterdampas
Gratis toegang tot alle Rotterdamse musea, gratis naar de bioscoop, gratis vrij zwemmen bij de Rotterdamse zwembaden; het zijn allemaal acties van de Rotterdampas. Je koopt de Rotterdampas bij de Stadswinkels en bij de Rotterdampaswinkel. Bestellen kan ook online (DigiD nodig) via
www.rotterdampas.nl. Het pasjaar loopt tot en met eind februari 2015. 

www.funforest.nl
www.rotterdampas.nl

 

Aanvullende informatie

Dit is een artikel uit de Stadskrant, die wekelijks verschijnt als bijlage in verschillende gratis huis-aan-huiskranten van Wegener Media, waaronder de Havenloods.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.