Slachtoffers vliegramp herdacht in volle Laurenskerk


HerdenkingHonderden mensen hebben zaterdag de slachtoffers van de vliegramp herdacht in de Laurenskerk in Rotterdam. Tijdens een emotionele dienst werd in verschillende talen gebeden voor de slachtoffers en hun nabestaanden, maar ook voor vrede en verzoening.

“Buitengewoon ontroerend”, zei voorganger Bert Kuipers na afloop. Het treft hem hoeveel mensen iemand kennen die omkwamen toen de Boeing van Malaysia Airlines vorige week neerstortte in Oost-Oekraïne. Hij ziet veel verdriet en verbijstering bij de nabestaanden. “Maar eigenlijk geen wraakgevoelens, dat is wel opmerkelijk.”

Slachtoffers
Tijdens de dienst, die was georganiseerd door de gezamenlijke Rotterdamse kerken, werden de namen van een aantal slachtoffers uit de omgeving genoemd. Voor zover bekend kwamen 12 van de slachtoffers uit de regio Rijnmond.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb stond in een toespraak stil bij het verdriet van de nabestaanden van “die vreselijke, onbegrijpelijke vliegramp.” Vandaag is een dag om in stilte te herdenken, als eerbetoon aan hen, zei hij.

Opheldering
Aboutaleb sprak ook de hoop uit dat de ware toedracht over het neerhalen van het toestel zal worden opgehelderd. “Ons verdriet is een aanklacht tegen normvervaging en wetteloosheid. Ooit zal de waarheid boven tafel komen.”

Na afloop van de herdenkingsdienst staken de aanwezigen een kaarsje aan. De kerk bleef vervolgens nog open voor mensen die hun emoties met elkaar wilden delen.

De live-uitzending van TV Rijnmond wordt zaterdag om 21.00 uur herhaald

Beluister ook de verhalen op RTV Rijnmond

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.