Race tegen de klok – Officiële opening van de Markthal door Koningin Maxima 1


markthal-websiteBarcelona, Kopenhagen, Boedapest; bijna iedere wereldstad heeft een overdekte food markt. En over anderhalve week krijgt Rotterdam er ook één, nu al omgedoopt tot de koopkathedraal aan de Maas.

Op 1 oktober opent de eerste overdekte marktvloer haar deuren in Rotterdam. Koningin Maxima zal de officiële openingshandeling voltrekken en om 17.00 uur zal de Markhal voor het publiek open gaan.

De nieuwe foodmarkt is een overweldigend gebouw die 100 verskramen, 15 voedingswinkels, 8 restaurants, 228 appartementen en 1200 parkeerplaatsen herbergt.

Het dak bestaat uit het grootste kunstwerk ter wereld. Op een boog van 4000 tegels zie je levensgrote afbeeldingen van verse producten die in de Markthal verkocht worden. In totaal beslaat het kunstwerk van Arno Coenen 11.000 vierkante meter.

Bekijk de leuke website om een goede impressie op te doen.

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Race tegen de klok – Officiële opening van de Markthal door Koningin Maxima

 • admin Bericht auteur

  De eerste overdekte food markt van Nederland, de Markthal in Rotterdam, opent op 1 oktober om 16.30 haar deuren voor iedereen. Maar liefst 96 kramen en 20 winkels en restaurants met een ongekend aanbod aan goed eten. Allemaal onder het grootste kunstwerk van Europa. Na een besloten opening met Hare Majesteit Koningin Máxima, mag iedereen om 16.30 uur de bruisende Markthal ontdekken. Natuurlijk is er buiten ook vóór 16.30 uur al van alles te beleven.

  OPENINGSDAG
  De Markthal wordt door Koningin Máxima tijdens een besloten bijeenkomst geopend. Vanaf 14.00 uur is er buiten van alles te beleven en natuurlijk ook te proeven. Veel ondernemers die binnen een kraam openen, bieden voor de officiële opening buiten al een voorproefje. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij Bram Ladage, de IJssalon en De Groene Weg, maar ook alvast heel feestelijk een glas bubbels drinken bij de Champagnebus van Vooys. Wachten hoeft zeker niet saai te zijn met een mini food festival, straattheater en kinderactiviteiten.

  OPENINGSTIJDEN
  Om te vieren dat we geopend zijn, is de Markthal de eerste week langer geopend. Op woensdag 1, donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 oktober zijn we open tot 22.00 u ‘s avonds. De normale openingstijden zijn van 10.00-20.00 uur (koopavond tot 21.00 u en zondagen van 12.00-18.00 u).