Prinses Margriethaven op Tweede Maasvlakte geopend


opening-Prinses-MargriethavenOp de Tweede Maasvlakte is zaterdagmiddag met vuurwerk de Prinses Margriethaven geopend. De officiële handeling werd verricht door wethouder Maarten Struijvenberg en topman Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam.

In de Prinses Margriethaven zijn aanlegplaatsenvoor onder meer sleepdiensten, de Zeehavenpolitie en de roeiers, die helpen om grote schepen de haven binnen te komen.

‘Essentieel’
Tijdens de opening sprak Struijvenberg de verwachting uit dat deze speciaal voor de dienstverleners ingerichte haven zijn nut voor Maasvlakte 2 en de positie van Rotterdam zal gaan bewijzen.

Struijvenberg: “Deze servicehaven is een wezenlijk onderdeel van Maasvlakte 2. Werk wordt steeds meer geautomatiseerd, maar het werk op het water blijft een essentieel deel van de haven. De Prinses Margriethaven is daarvoor de uitvalsbasis.”

Terminals
Castelein vertelde de aanwezigen dat de twee nieuwe containerterminals van APM en RWG na enkele testen de komende maanden zulllen opstarten. De Prinses Margriethaven ligt pal naast de twee terminals.

“Maar dat is niet de enige activiteit in dit nieuwe havengebied. Binnenkort komt de Pieter Schelte, het grootste schip ter wereld, hierheen. Het schip ligt nu nog in Korea maar wordt hier op Maasvlakte 2 afgebouwd”, aldus Castelein.

In verband met de opening van de Prinses Margriethaven waren er bij het informatiecentrum Futureland op de Tweede Maasvlakte allerlei activiteiten voor het publiek.

Meer informatie op RTV Rijnmond

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.