Nieuwe zaken in Bureau Rijnmond


Politie_UniformIn de tweede aflevering van het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond is donderdagavond weer aandacht voor verschillende onopgeloste zaken uit het Rijnmond-gebied. In de uitzending roept de politie Rotterdam-Rijnmond de hulp in van kijkers voor vijf zaken.

Zo is er aandacht voor een brutale diefstal uit een school in Dordrecht. Op 11 juli liepen twee dieven op klaarlichte dag een school binnen en roofden het kantoor van de directeur leeg. De buit bestond uit onder andere een pinpas van de school waarmee de dieven later geld mee probeerden op de nemen.

In Zwijndrecht werd een 77-jarige man het slachtoffer van diefstal. Op 24 juli wist een dief de creditcard van de man te stelen terwijl in een supermarkt was. Ook bij deze beroving probeerde de dader te pinnen.

In een zaak in Oud-Beijerland is de politie niet op zoek naar de daders van een diefstal, maar naar de eigenaars van mogelijk gestolen sieraden. Agenten kwamen de juwelen op het spoor nadat ze vier verdachten hadden opgepakt voor een ramkraak. Toen hun huizen werden doorzocht, vond de politie de sieraden die misschien zijn gestolen.

Een andere zaak waar de politie aandacht voor vraagt, speelde zich af op metrostation Dijkzigt in Rotterdam. Een man werd daar op 4 oktober beroofd van zijn ketting.

Ook is er aandacht voor een inbraak aan de Speedwellstraat in Rotterdam. Op 31 oktober werd de politie gebeld over een inbraak van twee mannen. De politie ter plaatse hield twee mannen aan, van wie één later door de politie werd vrijgelaten. Deze tweede persoon bleek na onderzoek wel betrokken te zijn bij de inbraak en daarom is de politie op zoek naar zijn identiteit.

Bureau Rijnmond is om 17.30 uur te zien op TV Rijnmond en wordt vervolgens elk uur herhaald.

 


 

Over Bureau Rijnmond

Politie en justitie uit onze regio vragen uw hulp bij het oplossen van misdrijven in het nieuwe opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. Het programma is vanaf 8 januari iedere donderdagavond te zien na het TV Rijnmond Nieuws. Presentatrice Suzanne Mulder zet wekelijks een aantal onopgeloste zaken op een rij.

Heeft u tips over één van deze zaken? Bel met de politie: 0900-8844. Als u anoniem wilt reageren, bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bureau Rijnmond is iedere donderdag om 17.25 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond. 


 

LET OP: Als u naar zulke informatie kijkt of luistert. (Advies van Rotterdam Nieuws)

Laat u zich niet bang maken en blijf positief. Gedachten beladen met emoties zijn sterk en creatief. Dus angst creëert juist ongewenste gebeurtenissen en effecten. Richt uw aandacht op het gewenste resultaat en vertrouw er op. Zo maakt u het leven voor uzelf en alle Rotterdammers van betere kwaliteit.

Rotterdam Nieuws staat daarom normaliter voor positief nieuws. We willen graag dat mensen, de samenleving en uiteindelijk het leven in Rotterdam beter wordt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.