Meer dan 1000 oplaadpunten in Rotterdam


laadpaal3

1000e oplaadpunt voor elektrische auto’s in Rotterdam

Inmiddels is het aantal oplaadpunten in de stad al gestegen tot 1.170.

 

Officiële onthulling 1.000e oplaadpunt door zeventig elektrisch rijders, autocoureur Jan Lammers en wethouder Pex Langenberg.

Het 1.000e oplaadpunt staat op het terrein van duurzaam restaurant Uit Je Eigen Stad aan de Marconistraat in Rotterdam. Bij de feestelijke bijeenkomst op 9 december 2014 waren ook zeventig Rotterdamse elektrische rijders uitgenodigd.  “Ik dank deze Rotterdammers zeer voor hun waardevolle inbreng. Deze pioniers van het elektrische rijden behoorden tot de eerste aanvragers van oplaadpunten. Met hun ervaringen in het achterhoofd dachten zij mee over de ontwikkelingen en economische kansen. Hun ervaringen en opmerkingen nemen we mee in het nieuwe beleid voor elektrisch rijden in Rotterdam”, aldus de Rotterdamse wethouder Pex Langenberg (Duurzaamheid, Mobiliteit).

Schone lucht

Het college heeft net de eerste versie van de aanpak luchtkwaliteit Rotterdam gepresenteerd. Een belangrijk deel van de oplossing wordt geboden door meer en meer auto’s in de stad emissievrij te laten rijden. Het stimuleren van elektrisch rijden door vraaggestuurd meer laadpalen te plaatsen, is een van de oplossingen. Daarnaast wordt voor de meest vervuilende voertuigen de milieuzone in de stad uitgebreid. De succesvolle sloopregeling voor deze voertuigen heeft het college net met ten minste een jaar verlengd.

Partners

De 1.170 oplaadpunten zijn een optelsom van oplaadpunten op eigen terrein, in openbare parkeergages en oplaadpalen op straat. In de gemeentelijke parkeergarages worden de oplaadpalen geplaatst door Breedveld & Schröder, de oplaadpalen op straat door Cofely / EV-Box. De gemeente heeft ook een samenwerkingsovereenkomst met de stichting ElaadNL, in het kader van plaatsing van oplaadpalen.

 

Aanvullende informatie

Recent werd ook het eerste snellaadstation in het centrum door de wethouder geopend. Elektrisch voertuigen zijn schoon, stil en zuinig. Door elektrisch vervoer te stimuleren verbetert de luchtkwaliteit in en om Rotterdam en vermindert de geluidshinder.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.