Meer bezoekers voor de Wereldhavendagen in 2014


whd2014

De Wereldhavendagen hebben dit jaar 50.000 bezoekers meer getrokken dan vorig jaar. Ruim 450.000 mensen kwamen op het evenement af. Grote publiekstrekker was de Karel Doorman. Het grootste marineschip van ons land lag aan de Wilhelminakade op de Kop van Zuid.

Volgens woordvoerder Robin Middel was het bezoekersaantal ook hoger door het mooie weer en andere evenementen en activiteiten in de stad. Eén daarvan was de zesde Nacht Van De Kaap op Katendrecht, waarin het roemruchte verleden van Katendrecht als rosse buurt en zeemanskwartier herleefde.

Marine- en zeilschepen
De Wereldhavendagen werden voor de 37ste keer georganiseerd. Vrijdag begon het spektakel dat als thema ‘kleurrijke haven’ had. Bezoekers konden onder meer schepen bezoeken en excursies door de haven maken. Er kwamen zeven marineschepen naar Rotterdam voor het evenement.

Ook het zeilschip The Flyer One was vanaf zaterdag te zien in Rotterdam. Met dit schip won de Rotterdamse zeillegende Conny van Rietschoten in 1986 de Whitbread Race, de voorloper van de Volvo Ocean race.

Vuurwerkspektakel
Zaterdag was er zoals elk jaar een grote show bij de Erasmusbrug, waar onder anderen Anita Meijer optrad. Daarna was er een grote vuurwerkshow. Die wordt zondagavond tussen 22.00 uur en 00.00 uur herhaald op TV Rijnmond.

Op één incident na zijn de Wereldhavendagen zonder problemen verlopen. Het is al duidelijk wat het thema van de editie van volgend jaar zal zijn, maar de organisatie maakt dat later pas bekend.

Hoewel de organisatie spreekt van een succes, hebben de havendagen geen nieuw bezoekersrecord gevestigd. Ook in 2004 en 2007 waren 450.000 mensen op de been om de schepen te bewonderen. In 2013 waren dat er 400.000.

Beluister ook het verhaal op RTV Rijnmond

Bekijk meer foto’s op Facebook

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.