Markthal wordt druk bezocht


Markthal wordt druk bezochtDe nieuwe Markthal in Rotterdam wordt overspoeld met bezoekers, afgelopen weekend was het er zelfs zo druk dat mensen soms buiten moesten wachten.

“Het is een beetje té druk,” zegt één van de bezoekers. “Dit zijn wij in Brabant niet gewend.” Ze zijn uit het zuiden van het land komen rijden, maar niet speciaal naar iets op zoek. “Nee, we zijn hier gewoon voor de gezelligheid.”

Snipperdag

Tussen de kraampjes is het voetje voor voetje doorschuiven. “Je kunt eigenlijk beter een snipperdag opnemen, op een vrije dag komen,” zegt een andere bezoeker, die alweer op weg is naar de uitgang. “Ik ga nu er uit, zo gauw mogelijk.”

Wachtendrukte_markthal
Door de drukte moesten bezoekers dit weekend soms ook wachten voordat ze naar binnen konden. “Klopt,” vertelt een medewerker van een foodbar. “Ik heb een rij van een paar meter gezien. Het was echt bizar, vrienden van mij wilden niet meer naar binnen omdat het zo druk was.” Volgens de verkoper moesten bezoekers soms ook in de garage wachten tot ze de hal binnen konden.

Leuk
Maar de meeste mensen lopen met plezier door de drukbezette Markthal. “Het is hartstikke leuk, die drukte, dat hoort er toch bij,” zegt een Rotterdamse. “Het is net de wachtrij bij de Kuip,” valt haar man haar bij. “Ik ben op zoek naar de eretribune, maar kan die niet vinden!”

Gekkenhuis
Volgens een verkoopster bij een kraam met chocolade is het een gekkenhuis. “Liever te veel mensen dan te weinig,” zegt ze. De verkoop loopt volgens haar ook prima. “Bij ons wordt veel gekocht. We moeten heel veel bijvullen, dus het is goed dat we hier met z’n drieën staan.”

Beluister het verhaal op RTV Rijnmond

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.