Het WK Beachvolleybal 2015 bij het SS Rotterdam


Rotterdam is één van de vier speelsteden voor het WK Beachvolleybal in 2015. Vandaag is tijdens een persbijeenkomst op het ss Rotterdam bekend geworden dat het WK Beachvolleybal in 2015 van zaterdag 27 juni tot en met donderdag 2 juli zal plaatsvinden bij het ss Rotterdam.

In het te bouwen stadion op de kade voor het ss Rotterdam wordt tot en met de kwartfinales gespeeld. Olympiër en meervoudig Nederlands kampioen Rebekka Kadijk is toernooiambassadeur in Rotterdam. Dagelijks zullen er in Rotterdam drie sessies van twee tot vier wedstrijden plaatsvinden. In Rotterdam zullen één Nederlands mannen- en één vrouwenteam in actie komen. In totaal doen 48 mannen- en 48 vrouwenteams mee aan het wereldkampioenschap. De NOS zendt dagelijks van 19.30 tot 21.00 uur uit op NPO3 met minimaal één WK-wedstrijd live.

Wethouder Adriaan Visser (financiën, binnenstad, cultuur en sport) van Rotterdam is blij met de prominente plek. ‘Als je de eerste visuals van het stadion ziet dan kan je als sportwethouder niet anders dan trots zijn. De gekozen locatie op Katendrecht, met het ss Rotterdam, de rivier en de Rotterdamse skyline, vormt een schitterend decor voor het WK Beachvolleybal. Rotterdam sluit hiermee aan bij de toplocaties die in de andere Nederlandse speelsteden gekozen zijn.’

Naast Rotterdam wordt het WK in Den Haag, Amsterdam en Apeldoorn gespeeld. De halve finales en finales zijn op 3, 4 en 5 juli in Den Haag, waar op 26 juni eveneens de openingsceremonie plaatsvindt.

Toernooidirecteur Bas van de Goor maakte vandaag ook bekend dat in januari 2015 de ticketverkoop start. ‘Half maart, zo’n 100 dagen voor de opening van het WK, maken we bekend welke teams aan het WK meedoen en in welke steden ze de groepsfase zullen spelen.’

beachvolleyball2015-1beachvolleyball2015-2

Bron

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *