Aboutaleb: Ze hebben mij in Den Haag niet nodig


Burgemeester_Aboutaleb Fotografie Roald Sekeris

Burgemeester_Aboutaleb Fotografie Roald Sekeris

Burgemeester Aboutaleb gaat niet naar Den Haag om de PvdA uit de problemen te helpen. Dat zegt hij in een interview met het tijdschrift Binnenlands Bestuur. De partij staat op grote verliezen in de peilingen.

“Het zou raar zijn om zulke capriolen uit te halen als je net bent begonnen aan je tweede termijn. Ik heb een deal met de stad. Ze hebben mij in Den Haag niet nodig; laat mij mijn contract met Rotterdam uitdienen”, zegt hij in het interview.

De burgemeester werd onlangs gekozen tot beste lokale bestuurder van 2014. Hij blijft nuchter onder zijn populariteit. “Als je jezelf niet bent en jezelf niet blijft dan word je niet gepruimd in Rotterdam. Deze stad houdt je met beide benen op de grond.”

Aboutaleb vertelt in Binnenlands Bestuur verder dat hij vanuit alle hoeken van de wereld positivieve reacties heeft gekregen op zijn uitspraken over jihadisten. “Mensen snakken ernaar dat bestuurders hardop en recht voor zijn raap zeggen waar die kleine en radicale minderheid met kalashnikovs thuishoort.”

Bron

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.