Aboutaleb optimistisch over economisch herstel


aboutaleb_nieuwjaarsbijeenkomst

Aboutaleb optimistisch over economisch herstel

Burgemeester Ahmed Aboutaleb is optimistisch over het economisch herstel van Rotterdam. Hij zei dat tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst op het stadhuis aan de Coolsingel. “Pessimisme maakt plaats voor voorzichtig optimisme.”

Volgens Aboutaleb profiteert de stad van groeiende economieën. “Rotterdamse ondernemers kunnen daar hun vleugels uitslaan en buitenlandse investeerders zijn welkom in Rotterdam.”

De burgemeester merkt het optimisme aan de goede spirit van mensen en hun positieve stemming. “Ik merk het ook tijdens gesprekken bij bedrijven. Die goede stemming levert niet meteen nieuwe banen op, dat ijlt anderhalf tot twee jaar na.”

Aboutaleb zegt dat de stad in 2015 de effecten zal merken van alle positieve publiciteit afgelopen jaar in buitenlandse media. “Een goede graadmeter zijn de hotels en die vertellen ons dat ze druk zijn met toeristische boekingen.” Volgens de burgemeester is dat slechts een begin van wat nog gaat komen.

Hoopvol is Aboutaleb ook over de kandidatuur van Rotterdam als stad voor de wereldtentoonstelling Expo 2025. Daar wordt dit jaar een besluit over genomen. “Dat zou nog eens een ding zijn, zo’n Expo als je dat binnen kan fietsen. De secretaris-generaal van Expo 2025 is hier geweest en die was zeer lovend en enthousiast over Rotterdam. We gaan uit van eigen kracht.”

 

Beluister ook het verhaal op RTV Rijnmond

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.