Aboutaleb op CNN: I can say things my colleagues can’t


aboutaleb-cnnBurgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft op de Amerikaanse zender CNN uitleg gegeven over zijn opmerkingen rond moslimextremisme. ”Als je ervoor kiest om in Jemen een kalasjnikov op te pakken, hoor je niet tot de wij-samenleving en kan je beter vertrekken.”

Aboutaleb haalde in het gesprek ook zijn armoedige tijd als tiener in Marokko aan: ”Ik ben een van de mensen die weten hoe het is om in armoede te leven. Ik bracht 15 jaar van mijn leven door in Marokko op één maaltijd per dag. Wandelend zonder schoenen.”

”Ik weet dus hoe het is om een product te zijn van armoede. En ik kan niet accepteren dat dat leidt tot terrorisme. Je moet kunnen klimmen op de sociale ladder en in jezelf investeren. Daarmee investeer je ook in de maatschappij. Dat is de boodschap die ik wil overdragen”, zei een vastberaden Aboutaleb.

Islamitische burgemeester
De Rotterdamse burgemeester vertelde zich bewust te zijn van zijn bijzondere positie als Islamitische burgemeester in een West-Europese stad:

”Ik ben inderdaad niet alleen een burgemeester van een stad, maar ik ben ook moslim. Daarom kan ik dingen zeggen die andere collega’s van mij in Europa en de VS niet kunnen zeggen.”

Anti-terreurtop
Aboutaleb was door CNN uitgenodigd om te praten over de anti-terreurtop in Washington. Hij zei dat het leven in Nederland een keuze is.

De conferentie in Washington begon dinsdag en duurt vier dagen. Naast Aboutaleb zijn ook de burgemeesters van Parijs en Vilvoorde uit Europa op de top aanwezig.

 

Bron

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.