Nederlands trots op gadgetbeurs CES: veilig routertje Keezel


keezel@2x

Met een kleine stand proberen twee Nederlanders het internationale publiek tijdens gadgetbeurs CES in Las Vegas warm te maken voor hun gadget: Keezel. Een klein apparaatje waarmee je veilig met openbare wifi-netwerken verbindt en tegelijkertijd je smartphone oplaadt.

Oprichters Aike Müller en Friso Schmid zijn maandagavond geland. Een echte jetlag hebben ze niet. Op één van de locaties van de Amerikaanse technologiebeurs CES hebben kleinere startups de mogelijkheid om enkele vierkante meters te huren. Voor 2500 dollar ben je eigenaar van je eigen minibooth en vecht je met honderden andere bedrijfjes om de aandacht van de aanwezige bezoekers.

De grote zaal bestaat voornamelijk uit bedrijfjes die een succesvolle crowdundingcampagne achter de rug hebben. Van slimme ringen en speelgoed waarmee kinderen leren programmeren tot een apparaatje dat je smartphone schoonmaakt: het is er allemaal te zien. “Het is echt druk hier. Gelukkig zien mensen onze stand. We hebben al wat mensen gesproken die in ons product willen investeren”, zegt Schmid enthousiast.

Oprichters Aike Müller en Friso Schmid

Veilig wifi voor onveilige netwerken
Druk worden er visitekaartjes uitgewisseld en pakken aanwezige bezoekers de prototypes van Keezel op. Het apparaatje is een router die met een onveilig wifi-netwerk verbindt en daarna een veilig wifi-netwerk voor al je apparaten opzet. De veiligheid van de internetverbinding wordt…

Lees verder op RTL Nieuws

Pree-orders (verwachte levering maart 2016)

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.