Wat doen Bill Gates & co tijdens het weekend?


Ibillgates-weekendn het weekend slapen we uit, werken we in de tuin of toeren we rond met onze kinderen. Maar wat doen wereldtoppers tijdens hun weekend? En nee, dat is niet altijd werken.

De sofa en de tv zijn erg verleidelijk, maar voor je het weet, vergooi je veel vrije weekenduren. Succesvolle mensen maken bewuste keuzes hoe ze hun kostbare tijd in het weekend gaan spenderen. Ze plannen die activiteiten op voorhand. Enkele activiteiten plannen, betekent echter niet dat je je weekend tot op de minuut moet vastleggen.

En: succesvolle mensen vergeten de ochtend niet. Veel mensen verspillen in het weekend de voormiddag door uit te slapen en niets te doen.

De weekendgewoontes van 11 buitengewoon succesvolle mensen

1. Robert Iger – “Vroeg opstaan”

De CEO van Disney staat elke morgen om 4.30u op. Succesvolle mensen blijven ’s zondags niet tot twee uur ‘s middags in bed liggen. Onze hersenen zijn het scherpst in de twee tot vier uur na het ontwaken. Sta je vroeg op dan heb je al een voorsprong op de rest van de wereld.

Robert Iger

2. Warren Buffett – “Tijd voor hobby’s”

Buffett wordt vaak aanzien als de meest succesvolle investeerder van de 20ste eeuw, maar in zijn vrije tijd speelt hij graag ukelele. Succesvolle mensen zijn dikwijls interessante mensen en hun hobby’s hebben daar veel mee te maken. Hobby’s kunnen helpen om de creativiteit te verhogen en de stress te verlagen.

Warren Buffett

3. Randi Zuckerberg – “Vergeet FOMO, focus op JOMO”

FOMO, de fear of missing out, is iets typisch voor onze moderne tijd. Mensen delen hun weekendactiviteiten op sociale media in een poging om een mooi(er) beeld van zichzelf op te hangen en anderen jaloers te maken. Randi Zuckerberg, de zus van Facebook-baas Mark en de stichter van Zuckerberg Media, zegt dat mensen zouden moeten focussen op JOMO, de joy of missing out. Haar filosofie is dat “er geen enkele plaats is waar ik liever zou willen zijn dan waar ik op dit moment ben”. Zou ze dit dan delen op haar Facebook-pagina?

Randi Zuckerberg

4. Bill Gates – “Tijd om te bezinnen”

De oprichter van Microsoft zei: “Het is oké om succes te vieren, maar het is belangrijker om te leren van je fouten”. Bezinning zou een dagdagelijkse activiteit moeten zijn, maar weekends zijn nog beter om terug te kijken op de voorbije week en verbeteringen te plannen voor de volgende.

Bill Gates

5. Richard Branson – “Vrijwilligerswerk”

De Britse ondernemer en miljardair zegt dat “het geweldig is om je te focussen op problemen zoals gezondheid, armoede, natuurbehoud en de klimaatsverandering”. Onderzoek toont aan dat 73% van de rijke mensen minstens vijf uur per maand aan vrijwilligerswerk doet. Er is niets dat de dingen zo in perspectief plaatst als het helpen van de minderbedeelden.

Richard Branson

 

Lees verder wat de andere 6 doen 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.