Epson komt met machine die papier ter plekke recyclet


epson-paper-recyclen02-12-2015 09:18 | Door: Fitria Jelyta

Epson heeft een machine ontwikkeld die oud papier op locatie kan recyclen. De machine versnelt het hergebruik van papier en gebruikt geen water om van oud papier nieuw papier te maken.

 

De Paperlab van Epson is een machine die op locatie papier produceert op basis van gesnipperd papier. Het Japanse technologiebedrijf zegt hiermee de kringloop van papier aanzienlijk te kunnen verkorten. Door gebruik te maken van de Paperlab, zijn bedrijven in staat om zelf papier te recyclen.

CO2-uitstoot

Volgens Epson kunnen bedrijven met de Paperlab besparen op de kosten van nieuw papier en het recyclen van oud papier. Daarnaast kunnen bedrijven CO2-uitstoot reduceren door het recyclingsproces van papier op locatie uit te voeren.

De Paperlab produceert 14 A4-vellen per minuut en in een werkdag van 8 uur kan de machine tot 6.720 papiervellen produceren uit oud papier. Verder stelt Epson dat de machine papiervellen van verschillende diktes, kleuren en geuren maakt.

 

Papier recyclen zonder water

Met de Paperlab wordt gesnipperd papier tot papiervezels omgezet. De machine bindt de papiervezels zonder gebruik te maken van water, in tegenstelling tot het traditionele recyclingsproces van papier. Vervolgens vormt de Paperlab de gebonden papiervezels tot nieuwe papiervellen.

In 2016 wordt de Paperlab voor het eerst in Japan op de markt gebracht.

Bekijk hier hoe de Paperlab van Epson de kringloop van papier verkort.

Bron en meer informatie

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.