Rotterdam gaat duizenden goedkope huurwoningen slopen 1


Rotterdam gaat de komende jaren op grote schaal huizen slopen. Het college wil het aantal goedkope huurwoningen met 20.000 verminderen. Voor een deel gebeurt dat door woningen samen te voegen en hogere huren mogelijk te maken. Maar 12.000 goedkope huurwoningen vallen onder de slopershamer.

Volgens wethouder Ronald Schneider (Leefbaar) heeft Rotterdam een veel te groot aanbod aan goedkope huurwoningen. Een aantal wijken, vooral in Rotterdam-Zuid, heeft daardoor een eenzijdige samenstelling van woningen.

Rotterdammers behouden

Rotterdammers kunnen in deze wijken nu vaak niet doorgroeien naar duurdere huizen, met als gevolg dat ze vertrekken naar omliggende gemeenten als Barendrecht en Capelle aan den IJssel. Daardoor hebben Rotterdamse wijken een eenzijdige bevolkingssamenstelling.

De gemeente wil 36.000 huizen…

Lees verder op NOS

 

Rotterdam blijft bij grootschalige sloop huurwoningen

20.000woningen

Bekijk het filmpje op RTV Rijnmond

Het Rotterdamse college blijft bij het plan om het aantal sociale huurwoningen met 20.000 te verminderen. Daarnaast moeten er 35.000 woningen worden opgeknapt of gesloopt en herbouwd.

De Rotterdamse wethouder Stedelijke Ontwikkeling, Ronald Schneider, houdt hiermee vast aan zijn eind vorig jaar gepresenteerde woonvisie.

Met minder sociale huurwoningen en een grondige aanpak van de particuliere woningen willen burgemeester en wethouders de stad in balans brengen en vooral aantrekkelijker maken voor gezinnen en hoger opgeleiden.

Bouwen voor middenklasse
Schneider wil fors slopen als het gaat om de goedkope voorraad huurwoningen en bouwen voor het middensegment. Dit stuit op verzet. Want…


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Rotterdam gaat duizenden goedkope huurwoningen slopen

  • Bert Colijn

    Volgens mij is dit gewoon een verkapte maatregel om mensen met een laag inkomen uit de stad te weren. Wie zei dat toch een tijd geleden dat mensen met een uitkering en asocialen in Rotterdam geweerd moesten worden. Alsof mensen met een uitkering asociaal zijn!!!