Middelbare scholieren in beweging | Challenge 010 2018-2019


Rotterdamse jongeren kunnen door een samenwerking van scholen, sportaanbieders, Gemeente Rotterdam, Stichting De Verre Bergen en Rotterdam Sportsupport ook dit schooljaar deelnemen aan Challenge010. De partners bekrachtigden deze samenwerking vanmiddag met een convenant. De ondertekening vond plaats bij de SKVR, een van de sportaanbieders van Challenge010.

‘We zijn blij dat we ook dit jaar met Challenge 010 van betekenis kunnen zijn voor de Rotterdamse jongeren! Samen met vele samenwerkingspartijen blijven we middelbare scholieren motiveren, inspireren en enthousiasmeren voor sport. Sportaanbieders hebben hen zoveel moois en waardevols te bieden. Het is onze verantwoordelijkheid dit onze jongeren aan te reiken’, aldus Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport.

Binnen dit programma kunnen leerlingen van vijftien VMBO- en kaderscholen kiezen uit vier verschillende sporten. Naast zaalvoetbal, basketbal en dans kan er dit jaar gekozen worden voor kickboksen, een sport die de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen onder de jongeren. Er wordt gespeeld in drie verschillende categorieën, meiden, jongens uit de onderbouw en jongens uit de bovenbouw.

Gedurende het hele schooljaar worden er trainingen en wedstrijden georganiseerd. Aan het einde van het schooljaar is er voor elke sport en categorie het Rotterdams Kampioenschap. Dit is de knallende afsluiter van een jaar Challenge010 en hier strijden de beste schoolteams van Rotterdam tegen elkaar voor de titel van Rotterdams Kampioen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.