Fenix Food Market: ambachtelijke producten in het hart van de stad


FenixFoodMarket-centrumNov 2015, bron: Esther Audier,

Op 19 november jl. opende de Fenix Food Market voor het eerst zijn deuren op de Karel Doormanstraat in het centrum van de stad. In deze pop-up store vind je tot medio januari een selectie van de beste ambachtelijke producten van de ondernemers uit de Fenix Food Factory op Katendrecht, speciaal geselecteerd voor de feestdagen.

December feestmaand

Het initiatief voor de shop kwam van Aukje van Rossum en Lenne van Ooijen, de twee meiden achter het jonge Rotterdamse ontwerpbureau Studio Ketchup, en fotograaf en barista Hannah Rosalie. Hannah: ‘We wilden het aanbod van de Fenixloods dichter naar de stad brengen, vooral voor de feestdagen. Mensen zijn super enthousiast over de producten, maar hebben niet altijd tijd of zin om er helemaal voor naar Katendrecht te komen.’ Vanwege het tijdelijke karakter van de zaak is er vooral veel aandacht voor de decembermaand en kun je er voornamelijk kerstpakketten, cadeaus en specialiteiten kopen.

Interieur Fenix Food Market

Gezellig en ongedwongen

Er is een hoop nieuwsgierig, jong publiek wanneer ik iets na zeven uur ’s avonds met de fiets aan kom waaien voor de opening. De zaak is strak en industrieel ingericht, maar straalt ook…

Lees verder op De buik van Rotterdam

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.