VIDEO: Vooroorlogse filmbeelden van Rotterdam ontdekt


rotterdam-rond-1920Er zijn oude beelden opgedoken van Rotterdam van voor het bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Het Stadsarchief heeft de films gekregen van een Rotterdamse familie.

De beelden zijn gemaakt in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw door notaris Gotthard Pieter Spoel. Hij huwde de huishoudster en woonde met zijn gezin in Rotterdam-Blijdorp.

De Rotterdammer filmde zijn familie op verschillende plekken in de stad. Het gaat vooral om beelden van de haven, de Delftse Poort en de oude Diergaarde.

Veel leden van de familie Spoel overleden rond de oorlogsjaren aan tbc. Gotthard Pieter overleed in 1940. De beelden lagen daarna tientallen jaren ergens op zolder, totdat een paar generaties later Jacqueline Herrema de beelden vond. Ze gaf de films aan het Stadsarchief Rotterdam en schreef het boek ”Een vlucht door een gesloten boek’ over de familie Spoel.

Houd de website in de gaten voor meer beelden; donderdag ziet u hoe Blijdorp er in de jaren 20 uitzag. En voor de laatste updates gaat u naar onze Facebook-pagina.

Bron RTV Rijnmond

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *