Studenten brengen eigen zeepje op de markt


Seepje2Twee jeugdvrienden en studenten van de Erasmus Universiteit, Jasper Gabrielse en Melvin Loggies (beiden 22 jaar oud), hebben een natuurlijk wasmiddel op de markt gebracht onder de naam Seepje.

Seepje bestaat uit de schillen van de Sapindus Mukorossi. Zodra de schillen met water in aanraking komen, staan ze een natuurlijke vorm van zeep af. Wanneer dit in de wasmachine gebeurt, wast het de kleding op een natuurlijke manier schoon. De schillen zijn er in vier verschillende varianten: lavendel, orchidee, dennen en neutraal.

De schillen doe je in een katoenen waszakje bij de was in de trommel van de wasmachine. Het mooie van deze schillen is, dat ze drie keer te gebruiken zijn. Dit is goed voor het milieu, vriendelijk voor de huid (denk aan allergieën) en de Nepalese bevolking wordt er ook nog eens beter van.

De Seepjes worden al in verschillende winkels in Nederland verkocht (bijvoorbeeld bij Marqt, de Wereldwinkel en WAAR), maar de jongens willen nu ook een vloeibaar Seepje op de markt gaan brengen. De zogenaamde wasdokter is al klaar met het recept, het enige dat nog ontbreekt zijn de financiële middelen, zodat het op de markt gebracht kan worden.

Via crowdfunding is inmiddels ongeveer 70 procent van de benodigde 10.000 euro, opgehaald. Wie wilt meehelpen om de 100 procent te bereiken en op die manier ook de wereld wat schoner en mooier te maken, kan kijken op de eigen website van Seepje of de crowdfundingsite.

Beluister het verhaal op RTV Rijnmond

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *