Rotterdamse plantenopvang raakt steeds voller


plantenopvangEen jaar geleden begon de Rotterdamse Vivian een plantenopvang in haar huis aan de Bergweg in Rotterdam. En nog steeds kunnen mensen daar hun afgedankte planten kwijt: ‘Al heb ik liever dat je er wat zorgvuldiger mee om gaat.’

“Het begon een jaar geleden”, blikt ze terug. “Mensen gooiden planten weg die eigenlijk nog goed waren, maar die in een grotere pot moesten of tijd kostten. Dat vond ik zo zonde, dat ik dacht: ‘geef ze dan maar aan mij.’”

Inmiddels staat haar huis vol met planten. “Het is niet de bedoeling dat iedereen ze hier brengt”, vertelt ze. “Ik heb liever dat mensen er zelf voor zorgen. Want mijn huis raakt behoorlijk vol. Maar als mensen ze anders weggooien, breng ze dan maar langs.”

Om te voorkomen dat haar huis in een oerwoud verandert, is ze samen met anderen een website begonnen met tips om je planten te verzorgen: “Ik hoop dat mensen er wat van opsteken.”

Beluister het verhaal op RTV Rijnmond

Website

Facebook (Link konden wij niet vinden, volgt)

Woont u in de buurt van Rotterdam of Eindhoven, en wilt u uw plant wegdoen? Wacht daar dan nog heel even mee! Stuur een mail naar plantbeu@gmail.com of bel naar 06 11 34 68 06 (regio Rotterdam) of 06 466 25 770 (regio Eindhoven), en we nemen de de zorg voor uw plant graag over.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *