Oppositie over coalitieakkoord ‘laagste inkomens de dupe’


baljeuRotterdammers met de laagste inkomens zijn de dupe van het beleid van het nieuwe college in Rotterdam. Dat zegt Leo de Kleijn van de Socialistische Partij in reactie op het vandaag gepresenteerde coalitieakkoord.

In dat coalitieakkoord kondigen Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA aan verder te bezuinigen op het ambtenarenapparaat. Naar verwachting gaan honderden banen verloren. Ook naar het armoedebeleid gaat minder geld en het aantal Rotterdammers met een bijstandsuitkering moet omlaag.

Sociaal gezicht

Volgens De Kleijn laat het college hiermee een slecht sociaal gezicht zien. “Dit geeft aanleiding om snel bij elkaar te komen als Rotterdamse oppositie in de gemeenteraad om de angels uit dit akkoord te halen.”

Zijn PvdA-collega Bruijn sluit zich bij de woorden aan. “Deze coalitie neemt wel heel duidelijk afstand van het oude sociale beleid dat we in Rotterdam kennen.”

Bezuinigingen

Jeannette Baljeu van de VVD is teleurgesteld in het coalitieakkoord. De VVD is volgens Baljeu niet bereid het college steun te geven als daar een beroep op wordt gedaan omdat het de coalitie slechts steunt op één zetel meerderheid: “Ik vind het heel zorgelijk dat er meer geld uitgegeven wordt dan bezuinigd.

En dat na de zware inspanningen van de afgelopen jaren met 500 miljoen aan bezuinigingen en de financiën die we weer op orde hebben gemaakt. Om dan na zo’n crisis de snoepjes uit de pot te gaan halen en er toch weer meer geld uit te pakken, daar gaan ze onze steun niet mee krijgen.”

Beluister de verhalen op RTV Rijnmond

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *