Open dag met de Race of the Classics


rotc-race-of-the-classics_flashGeïnteresseerden die niet meevaren kunnen toch de sfeer proeven en de klassieke zeilschepen van binnen en buiten bewonderen. Ook vinden er rondvaarten plaats over de Maas en zijn er diverse activiteiten op de kade voor jong en oud.

Honderden studenten, verdeeld over 22 teams, trotseren een week lang de Noordzee op klassieke zeilschepen en strijden onder andere om de felbegeerde eerste plaats in het wedstrijdklassement. Het doel van de race is de oversteek naar Engeland te maken. Hierna hijst de regatta de zeilen richting Brugge om via IJmuiden op zondag 6 april in Amsterdam te finishen aan de Sumatrakade. Op zondag 30 maart vindt de open dag van de Race of the Classics plaats in de historische Rotterdamse Veerhaven. Hier kunnen geïnteresseerden die niet meevaren toch de sfeer proeven en de klassieke schepen van binnen en buiten bewonderen. Ook vinden er rondvaarten plaats over de Maas en zijn er diverse activiteiten op de kade voor jong en oud. De open dag is gratis en voor iedereen toegankelijk.

 

ROTC

Het grootste internationale zeilevenement op klassieke zeilschepen voor studenten uit alle grote studentensteden in Nederland.

meer informatie

Locatie veerhaven
data 30 maart 2014
webpagina http://www.rotc.nl 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *