Op 20 september zesde editie Feijenoord EET


Op 20 september wordt achter buurthuis Proeftuin de Dam voor de zesde keer Feijenoord EET gehouden. Tijdens dit evenement koken bewoners van de wijk Feijenoord voor elkaar een maaltijd die gezamenlijk wordt genuttigd.

Collage-Feijenoord-EET-voor-Persbericht-(2)

 

Dit jaar zijn er kookeilanden waar groepen bewoners uit onder meer Turkije, Marokko, Suriname en Somalië gerechten uit hun eigen cultuur klaarmaken. Bewoners die willen meedoen kunnen meehelpen bij een van de kookeilanden of individueel koken. Hiervoor is budget beschikbaar.

OptredensBrood-bakken-(3)
Net als ieder jaar zijn er ook optredens van wijkbewoners. Deze worden dit jaar beoordeeld door een jury waarin onder meer zitting heeft Jurgen Naarendorp, vice-voorzitter van de gebiedscommissie. De optredens worden gegeven door jongeren uit de wijk met zang, rap, spoken word en gedichten.

De optredens beginnen rond 14.30, de maaltijd rond 16.00u. Voor kinderen zijn er de hele middag speciale activiteiten op het gebied van sport en spel.

Foto’s
Foto’s van eerdere edities van Feijnoord EET vindt u op de FB-pagina.  Ook bijgaand ontvangt u foto’s.

Dit jaar vindt het evenement plaats tijdens de Vredesweek, waarvan het motto is Vrede verbindt.

Saamhorigheid
Medecoördinator Samantha Rodrigues is trots dat veel wijkbewoners participeren in deze activiteit. “Zo kweken we met ons allen saamhorigheid in de wijk. Zeker in deze turbulente tijd komt het daarop aan en dan niet met woorden, maar vooral daden. We zitten per slot in Feijenoord.”

Hier een link naar Feijenoord EET 2014

Hier nog een goede impressie van Feijenoord EET 2014

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *