Ook vliegverkeer komende dagen van slag


helis_ZestienhovenDe Rotterdamse luchthaven is maandag en dinsdag dicht voor zaken-, privé- en lesvluchten. Alleen lijndiensten, hulpdiensten en vliegverkeer voor de nuclaire top zijn toegestaan.

De luchthaven waarschuwt dat er in die laatste categorie grotere vliegtuigen en helikopters rondvliegen dan waar omwonenden aan gewend zijn. Daardoor kan het lijken dat er lager gevlogen wordt. Ook kunnen niet alle gewone vertrekroutes worden gebruikt. Daardoor zullen veel vliegtuigen bijvoorbeeld over Schiedam vliegen in plaats van eromheen.

Op Rotterdam The Hague Airport arriveren zondagmiddag veel delegaties voor de nucleaire top in Den Haag. Op de A13 wordt daarvoor mogelijk een rijstrook afgesloten, maar er wordt niet veel vertraging verwacht.

De komende dagen kan het wel vastlopen op wegen rond Rotterdam, verwacht Rijkswaterstaat. Onder meer de A15 wordt gebruikt als omleidingsroute als andere wegen worden afgesloten.

Vliegtuigspotters
Voor vliegtuigspotters zijn het gouden tijden. Hoewel er als extra veiligheidsmaatregel schermen zijn geplaatst langs het viegveld, zijn vanaf een heuvel enkele bijzondere vliegtoestellen te bewonderen.

Enkele delegaties die de nucleaire top bezoeken, komen aan op het vliegveld. “Die staatstoestellen zie je niet vaak, het is bijzonder dat ze er zijn,” zegt een van de spotters. Welke landen hun delegaties via Rotterdam The Hague Airport laten reizen is vanwege de veiligheid niet bekend.

Wel staan er enkele militaire helikopters van het Amerikaanse leger. Volgens de spotters zijn het de toestellen die worden gebruikt voor de begeleiding en het vervoer van de Amerikaanse president Obama.

Meer informatie

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *