Nuclear Security Summit (NSS) in Nederland


marine-one-helicopter

Hier de helicopter Marine One van President Barrack Obama in Amerika

De Nuclear Security Summit (NSS) wordt gehouden op initiatief van de Amerikaanse president Obama en heeft als doel de nucleaire veiligheid wereldwijd te vergroten.

Wereldtop
De vergaderlokatie voor de NSS is het Worldforum in Den Haag. Voor een goed verloop van deze wereldtop, de grootste ooit in Nederland georganiseerd, worden veiligheids- en verkeersmaatregelen getroffen die van invloed zijn op de bereikbaarheid. De meeste wereldleiders en delegatieleden verblijven tijdens deze top in Amsterdam en Den Haag. Slechts 4 delegaties verblijven in Rotterdamse hotels. Het vervoer van deze delegaties naar het Worldforum in Den Haag vereist geen afsluitingen van wegen binnen Rotterdam.

Wel worden deze delegaties bij het vervoer tussen Rotterdam en Den Haag begeleid door de politie.

Verkeershinder
Omdat er sprake is van wegafsluitingen tussen Amsterdam en Den Haag moeten weggebruikers in de Randstad van 23 tot en met 26 maart rekening houden met zeer ernstige verkeershinder. Door afgesloten snelwegen ontstaat er grote kans op lange files, zeker tijdens spitstijden. Iedere weggebruiker wordt deze dagen geadviseerd actuele verkeersinformatie in de gaten te houden op VanAnaarBeter.nl en mogelijk te kiezen voor alternatieve reismogelijkheden zoals het OV.

Meer informatie over de NSS 2014 is te vinden via de volgende links:

Van A Naar Beter – Alles over wegverkeer rond de NSS  – Rijkswaterstaat
Website NSS 2014 – Nederlands
Website NSS 2014 – English
Filmpje: NSS 2014 in 90 seconden
NSS – Algemene informatie – Rijksoverheid
www.politie.nl over de inzet van de politie tijdens de Nucleaire top

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *