Nieuw datacenter geopend in ‘smart city’ Rotterdam


Datacenter_1Overheden, bedrijven en instellingen, maar ook mensen willen steeds meer online zetten en het ook bereikbaar houden. Dagelijks worden bijvoorbeeld zo’n 3,5 miljoen foto’s op Facebook geplaatst. De vraag om dataopslag wordt steeds groter. Daarvoor zijn steeds meer datacenter nodig. Dinsdag is er in Rotterdam een hele grote geopend.

Het gaat om het nieuwe datacenter van BT Benelux, die een ‘geheugenkaart’ van meer dan twee voetbalvelden heeft laten bouwen op het industrieterrein achter Rotterdam The Hague Airport. Het gebouw werd in zeven maanden uit de grond gestampt.

Volgens directeur Joris van Oers moet een dergelijk gebouw aan hoge eisen voldoen. “Er is daarom heel veel technologie in het gebouw gestoken. Zo is de koeling belangrijk en de warmte die daarvoor wordt gebruikt, wordt weer voor andere doeleinden gebruikt.”

Groeiende behoefte
Volgens Van Oers groeit de vraag naar data-opslag nog steeds fors; “We hebben daarom een optie op het perceel achter ons nieuwe datacenter genomen, zodat we snel kunnen uitbreiden als dat nodig is.”

Klanten als het St. Antoniusziekenhuis en railinfrastructuurbeheerder ProRail hebben er hun digitale gegevens ondergebracht, maar ook ministeries en grote internationale bedrijven. En er is inmiddels weer volop ruimte voor nieuwe klanten.

Voor BT Benelux was de keuze voor Rotterdam eenvoudig: “Vanuit infrastructuurperspectief is Rotterdam als ‘smart-city’ een van de iconen van Nederland, zo niet van Europa, zo niet wereldwijd. Dit is de ideale locatie.”

Beluister ook het verhaal op RTV Rijnmond

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *