Nieuw Dancefeest op en langs de Maas


erasmus-breedHet grote nieuwe dancefeest in Rotterdam heet DanceFloat en staat op 5 juli gepland op en langs de rivier de Maas, tussen de Erasmusbrug en de Euromast.

DanceFloat Onshore bestaat uit vier party locaties ingericht op de kades langs de Maas met elk 5.000 bezoekers. De Parkkade, het Leuvehoofd en het terrein bij de historische SS Rotterdam op Katendrecht worden elk het decor van diverse stijlen binnen de elektronische dance muziek.

DanceFloat Offshore vaart met vier schepen, met elk een capaciteit van 1000 tot 1500 bezoekers, over de Maas. Ook hier vertegenwoordigt ieder schip een andere stijl binnen de dance scéne.

Later op de avond meren de schepen af bij een vaste dancelocatie en neemt de DJ van het schip de speakers op de kade over. De line-up van DanceFloat wordt de komende weken bekend gemaakt.

Het is het eerste grote dance-evenement dat niet op een vaste locatie wordt gehouden sinds 2010 in Rotterdam. Toen werd de DanceParade afgeblazen als gevolg van strengere veiligheidsmaatregelen na de strandrellen in Hoek van Holland. De organisator van het nieuwe feest, Ducos, zegt dat DanceFloat niet gezien moet worden als opvolger van de DanceParade. DanceFloat is niet gratis en op afgekaderde locaties.

Beluister ook het verhaal op RTV Rijnmond

dancefeest_1

dancefloat_8

 

 

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *