Marokkanen in Rotterdam willen verbinding in de stad


Marokkanen_bij_AboutalebMeerdere Islamitische organisaties in Rotterdam organiseren binnenkort verschillende positieve acties als reactie op de uitspraken van Geert Wilders over minder Marokkanen. Ze hopen zo alle boosheid van de laatste weken om te zetten in iets positiefs.

Hoe de acties eruit komen te zien is nog niet duidelijk. Gedacht wordt aan open dagen in moskeeën, een gezamenlijke maaltijd of teksten en verhalen die in verschillende religieuze gebouwen worden voorgedragen.

Organisaties praten met burgemeester
Achter het initiatief zitten de Vereniging van Marokkaanse Moskeeën en SPIOR, de Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond. Samen met andere vertegenwoordigers van de Marokaanse gemeenschap gingen zij maandagavond op bezoek bij burgemeester Aboutaleb om over de uitspraken van Wilders te praten.

Tweeduizend aangiften tegen Wilders
Volgens de Saïd Igalla van de Vereniging van Marokkaanse Moskeeën hebben sinds afgelopen vrijdag meer dan tweeduizend mensen aangifte gedaan tegen Wilders. Igalla zegt dat veel Marokkanen zich bedreigd en vernederd voelden door Wilders.

Aboutaleb boven partijen
Aboutaleb zegt zelf ook te zijn geraakt door de uitspraken over minder Marokkanen. Verder wil hij zich niet uitlaten over Wilders, omdat hij als burgemeester boven alle partijen staat: “Ik vind dat het mij niet past om mee te doen in zo’n roes van emoties. Ik wil 620-duizend Rotterdammers binden, als je dan partij kiest ben je ongeloofwaardig voor heel veel mensen in de stad.”

Beluister het verhaal op RTV Rijnmond

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *