Kredietbank Rotterdam doet het stukken beter


geldgroterDe Kredietbank, de bank die mensen met grote schulden kan helpen bij het oplossen van hun financiële problemen, kreeg een paar jaar geleden veel klachten. Nu is de schuldhulpverlening snel en effectief, zegt de Rotterdamse Ombudsman.

Die Gemeentelijke Ombudsman is Anne Mieke Zwaneveld en zij was drie jaar geleden niet te spreken over de Kredietbank Rotterdam. “Er ging niet zo heel veel goed”, vertelt ze.

Ze legt uit dat mensen met schulden terecht kunnen bij de Kredietbank. Bepaald wordt wat de omvang van je schuld is, waarna schuldeisers worden benaderd. Je leeft drie jaar lang op een minimum en alles wat overblijft, wordt afgestaan aan je schuldeisers.

Voor dergelijke financiële problemen is een goede organisatie op z’n plek, maar bij de Kredietbank was je niet aan het goede adres: “Stukken raakten zoek. Je praatte elke keer weer met een ander. Niemand behandelde je dossier”, verklaart Zwaneveld.

De Ombudsman had een lijstje met aanbevelingen en daar is de afgelopen jaren hard aan gewerkt. “Ik heb nu een positief rapport, het is beter georganiseerd bij de Kredietbank”, legt Zwaneveld uit die zegt dat je er stukken beter wordt geholpen.

“Ik ga nu geen verder onderzoek meer doen, maar houd wel de vinger aan de pols”, besluit de Rotterdamse Ombudsman.

Beluister ook het verhaal op RTV Rijnmond

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *