iPad-school Heenvliet biedt ouders werklokaal met wifi


iPad-school-wifi-lokaalWerkende ouders kunnen in Heenvliet aan de slag in het zelfde schoolgebouw als hun kinderen. Op de iPad-school OBS Tweespan komt er een ‘flexwerkerslokaal’ voor ouders die niet om de hoek wonen, maar wel graag hun kinderen op een zogeheten iPad-school of Steve Jobsschool hebben.

De school wil het vooral aantrekkelijk maken voor ouders uit bijvoorbeeld Hellevoetsluis, Brielle, Oostvoorne en Spijkenisse. De grote afstand tussen thuis en school betekent dat ouders hun kinderen met de auto moeten halen en brengen. Daartegenover staat nu het voordeel dat ouders hun werktijden kunnen flexibiliseren doordat ze op school kunnen werken.

Laptop mee
“Als ze hun kind ’s ochtends naar school brengen, nemen ze de laptop of iPad mee en gaan in hetzelfde gebouw aan de slag”, licht schooldirecteur Ger Heijden toe. Ouders kunnen zo files omzeilen en het verruimt de breng- en haaltijden.

Boeiend onderwijs
OBS Tweespan is de enige school in de regio Rijnmond waar de tabletcomputer het belangrijkste leerinstrument is. Alle leerlingen hebben een eigen iPad. Met de ondersteuning van educatieve apps kan het onderwijs individueel op de leerling worden afgestemd. “Je moet kinderen boeiend onderwijs geven en zo’n apparaat doet dat spelenderwijs”, zo heeft schooldirecteur de overstap op iPad-onderwijs begin dit schooljaar verklaard.

Haal- en brengservice
Ouders kunnen de hele dag en gratis gebruik van een leegstaand lokaal met draadloos internet. Bij voldoende belangstelling is de school zelfs bereid een eigen haal- en brengservice van de kinderen kunnen voorzien.

OBS Tweespan is in september 2013 begonnen als Steve Jobsschool door alle kinderen te laten werken met een eigen iPad. De schoolleiding merkt dat de belangstelling ‘van buiten’ toeneemt. Inmiddels komt tien procent van het leerlingenbestand van buiten Heenvliet.

Bron RTV Rijnmond

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *