Fotowedstrijd raadsverkiezingen voor jongeren


Mag je op 19 maart 2014 voor het eerst stemmen? Maak dan een selfie bij het stembureau en win een ontmoeting met burgemeester Aboutaleb!

Oproep burgemeester Aboutaleb

Stem, fotografeer jezelf en win
Ben je geboren tussen 12 september 1994 en 19 maart 1996? Dan mag je met de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 voor het eerst stemmen. Dit is een bijzonder recht, dus maak er gebruik van! Laat je stem horen en oefen invloed uit op de samenstelling van het stadsbestuur. Bovendien kun je als eerste keer stemmer meedoen aan een speciale fotowedstrijd. De winnaar mag een dagdeel op stap met burgemeester Ahmed Aboutaleb. Wie wil dat nu niet?

Hoe doe ik mee?
Maak op 19 maart nadat je gestemd hebt een selfie buiten het stembureau bij het bord met het stembureaunummer. Tweet deze foto met een slogan die uitdrukt waarom jij gestemd hebt en waarom anderen ook zouden moeten gaan stemmen. Vermeld daarbij ook #stemselfie010. Als je geen Twitter hebt, kun je ook meedoen door je foto met tekst en de hashtag #stemselfie010 te plaatsen op Instagram. Zorg ervoor dat je bericht openbaar is, zodat je inzending zichtbaar is.

Voorbeeldfoto en -slogan
Om je op weg te helpen vind je hieronder een voorbeeldfoto en -slogan van de burgemeester:

Om je op weg te helpen een voorbeeldfoto en -slogan van burgemeester Aboutaleb

Voorbeeldslogan:
‘Ik heb gestemd omdat ik hart voor onze stad heb #stemselfie010 laat ook je hart spreken en ga stemmen voor een nog beter 010!’

Interview FunX
Vrijdag 7 maart gaf de burgemeester een interview over deze fotowedstrijd op FunX.
Spelregels

  1. Je kunt alleen deelnemen aan deze wedstrijd als je geboren bent tussen 12 september 1994 en 19 maart 1996. Als je foto gekozen wordt als een van de beste inzendingen, word je benaderd met het verzoek je contactgegevens en geboortedatum te mailen naar info@griffie.rotterdam.nl.
  2. Je inzending moet 19 maart vóór 21.00 uur getweet zijn (of geplaatst op Instagram).
  3. Door mee te doen aan de wedstrijd verleen je de griffie toestemming je inzending te gebruiken voor een verslag van deze wedstrijd in Storify en het plaatsen van je foto en slogan op diverse pagina’s op www.rotterdam.nl.
  4. De slogan mag inclusief de verwijzing #stemselfie010 uit maximaal 140 tekens bestaan.
  5. De winnaar wordt gekozen in 3 stappen. Eerst wordt er een voorselectie gemaakt door de griffie. De 25 beste inzendingen worden vervolgens beoordeeld door een jury die bestaat uit de nestor van de gemeenteraad, hoofd communicatie en dienstverlening van de griffie en de raadsgriffier. Zij maken een selectie van 5 kanshebbers. Uit deze 5 inzendingen kiest de burgemeester de winnaar. De griffie neemt contact op met de winnaar over de uitslag en voor het maken van een afspraak.
  6. Er komt een berichtje met foto op www.rotterdam.nl over de afspraak met de burgemeester.
  7. Over de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

 

Aanvullende informatie

Meer weten of vragen over deze actie? Neem contact op met de griffie op tel. (010) 267 34 00 of via info@griffie.rotterdam.nl.

Kijk voor meer informatie over de verkiezingen op www.rotterdam.nl/verkiezingen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *