Feyenoord-fan: ‘Mark Rutte doe iets’


brief-aan-ministerpresidentEen supporter van Feyenoord heeft premier Rutte donderdag een open brief gestuurd. Hij vindt dat de premier de UEFA ervan moet overtuigen dat het in Kiev te gevaarlijk is om te voetballen. Volgende week staat daar een wedstrijd tussen Feyenoord en Zorya Luhansk op het programma.

Zorya Luhansk is een club uit het oosten van Oekraïne, waar fel wordt gevochten tussen het Oekraïense leger en pro-Russische separatisten. De UEFA verplaatste de voorronde van de UEFA League daarom naar de hoofdstad Kiev.

‘Onveilig in Kiev’
Maar de schrijvers van de brief wil dat de wedstrijd in een buurland wordt afgewerkt. Volgens hen is het ook in Kiev te gevaarlijk. Ze wijzen onder meer op een besluit van de internationale tennisbond die dinsdag besloten zou hebben dat het Davis Cup-duel tussen Oekraïne en België niet op Oekraïens grondgebied gespeeld mag worden, omdat het te onveilig is in Kiev.

Plan B
“De ene Europese sportbond spreekt de andere tegen”, staat in de brief. “Hallo UEFA!?! Hallo Nederlandse/Europese politiek?! Het kan en mag toch niet zo zijn dat er eerst iets moet gebeuren voordat er besloten wordt om over te gaan op plan B, alhoewel ik me sterk afvraag of er überhaupt een plan B klaar ligt bij de heren van onze Europese voetbalbond!”

‘Doe iets’
“Alstublieft meneer Rutte! Doe iets!”, besluit de supporter de brief op internet. “Want ook u wilt toch niet dat een Nederlandse club over een week midden in een conflictsituatie aan het voetballen is?! Dit kan u, als minister-president van Nederland, toch ook niet uitleggen aan alle Nederlanders en alle andere mensen in de wereld!? Ik reken op u! Als minister-president van Nederland én als supporter van Feyenoord!”

Kaartverkoop

Feyenoord zelf heeft direct na de loting aan de UEFA gevraagd om het duel te verplaatsen. De club gaf aan het liefst buiten de Oekraïne te spelen. De UEFA heeft dat verzoek afgewezen.
Feyenoord heeft besloten geen kaarten aan supporters aan te bieden. Ook vliegen leden van de businessclub niet meer naar Oekraïne.

Beluister ook het verhaal op RTV Rijnmond

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *