Dordtse buurtbewoners starten eigen bedrijf


CrabbehoeveEen lunchroom, atelier, vergaderruimte en een beleeftuin. En dat alles zonder een cent subsidie. De bewoners van de Dordtse wijk Crabbehof denken het voor elkaar te krijgen. Onder de naam ‘Crabbehoeve’ starten ze in een leegstaand schoolgebouw een ‘bewonersbedrijf’.

Vandaag hebben de vrijwilligers de sleutel gekregen van dit oude schooltje, dat eigenlijk tegen de vlakte zou gaan. Het grote klussen kan nu dus beginnen.

Energie
Wijkbewoner Patrick Eichhorn kan niet wachten: ”Er moet enorm veel gebeuren, maar we hebben er gewoon echt zin in. Iedereen die hier komt voelt en ziet de potentie van het gebouw en heeft gelijk veel energie om aan de slag te gaan!”

De tuin hebben de buurtbewoners al voor een groot deel klaar. Hier zijn al heel wat vrije uurtjes in doorgebracht. Maar van alleen een moestuintje kan de schoorsteen niet roken.

Grote uitdaging is daarom ook het bewonersbedrijf rendabel te maken. Voor het gebouw moet huur worden betaald en ook de kosten van het opknappen moeten terug worden verdiend.

Vertrouwen
Volgens Lieke Wernsen, voorzitter van de stichting Crabbehoeve gaat dat lukken. ”Het is absoluut een uitdaging, aangezien er niet gewerkt wordt met échte ondernemers, maar ik heb er veel vertrouwen in. We hebben een hoop kennis in huis!”

Buurtbedrijf ‘Crabbehoeve’ hoopt op 1 september de deuren te openen.

Meer informatie op RTV Rijnmond

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *