Blog PIET KOOLE: Rotterdammers bruisen van de goeie ideeën!


piet-koole17jaar

De 17-jarige havo student Piet Koole is benoemd tot lijsttrekker voor de SP in de nieuw te vormen gebiedscomissie Hillegersberg-Schiebroek.

10-03-2014 • Rotterdam is schraler geworden de afgelopen jaren. Veel buurthuizen, bibliotheken en ontmoetingscentra zijn wegbezuinigd. Ik zie het ook bij mij in de wijk. Maar ergens op de Coolsingel staat nog een potje geld voor bewonersinitiatieven. Alleen weten te weinig mensen dat het bestaat. Dat moet anders, want Rotterdammers – en zeker de jongeren –  hebben bergen goeie ideeën die steun verdienen! 

Grote initiatieven, kleinschalige, zichtbare en minder zichtbare. Bewoners gaan met elkaar aan de slag en ontwikkelen gezamenlijk mooie projecten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld stadslandbouw, kleinschalige buurthuiskamers, leeszalen en groenvoorzieningen

De gemeente Rotterdam en de deelgemeenten hebben regelingen voor bewonersinitiatieven. Voor goede plannen is geld beschikbaar. Dat is ook in de komende jaren, wanneer de deelgemeenten in gebiedscommissies veranderd zijn, het geval. In de gebiedscommissie zal ik straks als ik verkozen word – allerlei initiatieven en plannen van bewoners mogen beoordelen. Sommige groepen bewoners weten de weg naar deze regelingen al goed te vinden. Andere groepen maken er nog maar weinig gebruik van en weten misschien niet eens dat zo’n geldpotje bestaat. Hartstikke jammer!

Vooral jongeren uit de stad zouden hier veel meer gebruik kunnen maken. Dat gebeurt nog niet vanzelf. Het is niet zo dat we niet genoeg ideeën hebben. Integendeel, we barsten van de dromen en zien weinig obstakels op het pad naar verwezenlijking ervan. Helaas zien we ook niet altijd alle mogelijkheden die er zijn. Daarom ben ik van mening dat het heel belangrijk is om de regelingen voor bewonersinitiatieven, alle mogelijkheden die er zijn binnen de stad voor jongeren om zelf plannen en ideeën te realiseren, naar jongeren toe te brengen. Letterlijk, op bezoek gaan bij groepen jongeren om te vertellen welke mogelijkheden er zijn. Hen te inspireren met voorbeelden uit de stad en andere steden.

Als lijsttrekker van de SP in Hilligersberg-Schriebroek wil ik daar graag mijn bijdrage aan leveren en ik ben er zeker van dat ik daarbij andere leden van de gebiedscommissie aan mijn kant zal vinden. Ik nodig jongeren dus uit om mee te doen!

Piet Koole is lijstrekker voor de gebiedscomissie Hillegersberg-Schiebroek. Lees hier meer over onze plannen voor een 100% sociaal Hillegersberg-Schiebroek.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *