1e Buitenkeukenkampioenschap groot succes


1ebuitenkookwedstrijdenBijna 200 bezoekers genoten afgelopen zondag van de eerste editie van Koken in het Groen 2014

“Is het al op? ” Tien minuten nadat het team van de Kocatepemoskeetot dagwinnaar van Koken in het groen werd, was de stand van de vrouwenvereniging los. Vier teams uit Feijenoord hadden op de zonovergoten Botanische Tuin Afrikaanderwijk de sterren van de hemel gekookt. Het harmonische menu van de vier winnende dames gaf de doorslag door smaak, presentatie en de afstemming van de gerechten: kleine ravioli, een zacht gegaard vleesgerecht en een geheimzinnig toetje met verse custard en krokant gebakken vermicelli. “Dat willen we vaker eten,” aldus de jury, die net zoals bij het televisieprogramma Masterchef de kleine gerechtjes per team gepresenteerd kreeg.

De frisse gevulde wijnbladeren van team Hillekop kwamen uit eigen tuin en werden door jurylid Nel Noël van de deelraad geroemd.
Team Sprankeling Bloemhof blonk uit met krokante rauwe witlofbladeren gevuld met frisse rode salade en knapperige ‘Cigar Borek’. Jurylid Piet de Jonge was vol lof voor de combinatie van zacht en krokant die een extra diepte aan de smaak gaf.
Team Proeftuin Feijenoord kwam met rijk gevulde satépasteitjes, viskoekjes en vegetarische aardappelkroketjes. Chef Hubert was onder de indruk van wat ze met de beperkte middelen van de buitenkeuken hadden klaar gemaakt.

De vele bezoekers aten hun vingers erbij op, voor de kinderen was er de mogelijkheid om zelf pizzaatjes te maken met Marian Beijering en voor wie klaar was met de struintocht door de prachtige tuin langs de kookteams wachtte een spannend drankje van de Sapman met peer, komkommer en gember.
Voor wie er op 7 september niet bij kon zijn, is er nog kans, de data voor de aanstaande kookwedstrijden zijn :

21 september: Hefpark Feijenoord

27 september: Bergwegplantsoen en Hooglandje in het Oude Noorden

4 oktober: Gare Du Nord tuin Vegan editie in ZoHo Noord

Meer informatie op Facebook

of de website

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *