De European Universities Games met 3000 atleten in Rotterdam


eusa1

De 1e European Universities Games in 2013

Zo’n 3000 atleten uit 45 landen komen naar Rotterdam om vanaf 24 juli mee te doen aan de European Universities Games. Ze komen van vijftig Europese universiteiten. De studenten strijden tot en met 8 augustus in tien sporten om de Europese titel.


Het toernooi biedt ruim twee weken lang sportwedstrijden op hoog niveau en vrij toegankelijk voor publiek. Er wordt geroeid op de Willem-Alexanderbaan. De sportfaciliteiten van de Erasmus Universiteit worden volop gebruikt en ook het Excelsior-stadion, dat natuurlijk mooi in de buurt ligt.

De finales op 8 augustus worden gespeeld in het Topsportcentrum naast de Kuip. Giovanni van Bronckhorst is ambassadeur van de EUGames 2014. Hij vindt het ‘geweldig om bij te dragen aan dit evenement’. ‘Ik weet welk verschil sport kan maken en hoe het jonge mensen kan bevoordelen in hun educatie.’


Bij het roeien, rugby 7’s en tennis doen Rotterdammers mee. Zij kunnen de steun van Rotterdamse supporters extra goed gebruiken. Verder kunt u gaan kijken naar basketbal, handbal, futsal (zaalvoetbal), tafeltennis, volleybal, badminton en voetbal. Sportliefhebbers hoeven tijdens de zomerstop in Rotterdam dus niet ‘in een gat’ te vallen. Zij gaan kijken bij de European Universities Games.

www.Eugames2014.eu

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.