Politiemuseum


Kaart wordt geladen...

Adres
Boezemsingel 12
Rotterdam
Nederland
Zuid Holland
3034 EA
Nederland


PolitieMuseum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze collectie.

In de collectie vindt u de geschiedenis van de Politie Eenheid Rotterdam van de veertiende eeuw tot de dag van vandaag.

Het bevat ondermeer voorwerpen, uniformen, fotografische- en digitale beelden en andere bescheiden van de Gemeentepolitie en onder andere de voormalige Rijksveldwacht, de Marechaussee en de Rijkspolitie.

Een uitgebreid archief met boeken, folders, rapporten, jaarverslagen video’s en films, maakt deel uit van de collectie en is op aanvraag toegankelijk.

Een aantal historische voertuigen, zoals de Chevrolet C10, de DAF 33, de Volvo Amazon, de Chevrolet K10, de BMW K50, de BMW K75, de BMW R1100 RT, een M.E. voertuig Peugeot, een Volkswagen transporter met groene striping en de toentertijd aan iedere agent verstrekte DCR fiets, staan tentoongesteld.

De historische voertuigen, zoals de C10, Daf 33, Volvo Amazon en de K10 zijn als enige bij een politiekorps in Nederland rijdbaar.

Bovendien bestaat de mogelijkheid, gezien de samenvoeging, dat de enige zwarte uitvoering van een politie surveillance voertuig uit Zuid-Holland Zuid, in de Stichting wordt ondergebracht.

Website

Upcoming Events

 • No events in this location

 • Laat commentaar achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  2 Gedachten over “Politiemuseum

  • Corry Scheepmaker-Broek

   Mijn vader heeft van 1953 t/m 1972 bij het korps van Politie Schiedam aan de Lange Nieuwsstraat gewerkt. Tijdens deze jarenheeft hij plakboeken gemaakt met de Politie melder, krantenknipsels en foto’s. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen deze weg te doen. Kunt u in het museum er misschien iets mee?